2019-10-06 3376 浏览
<东涌都有不错既意大利菜>👍🏻喺东涌行入去私人屋苑东堤湾畔楼下 呢几年开左唔少食肆 可能因为多外国人住既关系 都系西式菜多, 今次黎到试呢间意大利餐厅 感觉系半西餐半 bar既感觉 有室内亦有半开放式坐位 . 入面播住 now tv, 呢个时势 餐厅唔播 cctvbee已经好好😂 . 食店 menu有各式既意大利菜 好似意粉 意饭 扒 甜品等等 仲有唔同生啤 食物质素都唔错🍴印式咖喱角98 蚊🔥好耐冇食过甘大件既咖喱角 佢个皮炸得好香脆 入面既材料塞满哂 有热辣辣咖喱薯蓉🥔青豆 洋葱粟米碎等 口感饱满 咖喱味好香 点少少类似印度菜既薄荷酱中和番热气度🔥 十分唔错既小食🍴纽西兰青口 138 蚊N Z mussel有成过10 只青口 大大只 十分新鲜 一上枱好香白酒味 红椒 葱花 蒜蓉 牛油 调味 但冇盖过青口既新鲜度 👍🏻 连埋生熟蒜铺面 既香脆蒜蓉包一齐食🍞 都几惹味🍴鱿鱼圈 120 蚊🦑初头谂住120 蚊有 d贵 但原来劲多鱿鱼圈 佢个皮炸得香脆 茨粉唔会话太多 入面既鱿鱼保留番应有既湿度 够弹牙 加 d柠檬汁🍋同沙律酱 都好食🍴南瓜芦笋意大利饭 128 蚊🎃好传
<东涌都有不错既意大利菜>👍🏻

🍴印式咖喱角98 蚊🔥

🍴纽西兰青口 138 蚊
N Z mussel

🍴鱿鱼圈 120 蚊🦑

🍴南瓜芦笋意大利饭 128 蚊🎃
好传统既意大利饭 佢既饭好烟靭弹牙 🍚南瓜酱汁香浓布满饭粒 加埋芝士丝 🧀青豆爽口既露笋点缀 增加层次感 所以成碟饭口感好好

🍴烧春鸡 245 蚊 🔥
大大只烧春鸡 如果我冇食错佢既鸡用左 bbq sauce黎烧 加 d香草增加香味🌿 鸡皮好香滑 而鸡肉 就算鸡胸个嫩滑度都唔错 烧得熟度适中 🐤而薯角系粉质感𠮶 d热辣辣 点下茄汁 最啱衬啤酒👍🏻

🍴apple crumble 58 蚊🍎
呢个苹果金宝 既雪糕系云尼拿味 几香甜 加 d蓝莓点缀 金宝既黄糖整成既脆脆唔多 反而多 d甜既 nuts几够香脆。底层既苹果比例多🍎 腌同焗得够入味 保留少少 juicy . 整体都唔错

#意大利饭 #露笋 #苹果金宝 #烧春鸡 #鱿鱼圈 #青口 #咖喱角

Score 平均分 <7.2/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#意大利餐厅
Resto restaurant,pizza pasta ribs and grill
东涌海滨路海堤湾畔商场地下
~~~~~~~~~~~
2019-10-06