前排同大家介绍多咗香港都食倒嘅异国菜,估唔到都有好多朋友仔有兴趣🧡早排小编就同朋友去左一间位于东涌新开酒店商场既餐厅食尼泊尔菜🥢餐厅距离地铁站大约10-15 分钟路程,整个商场位置开扬仲望倒无敌海景,加上餐厅嘅装修非常有特色,亦有唔少打卡位,感觉真系好似去咗个小旅行咁👍🏻_餐厅有提供 Set Lunch,包左餐汤或沙律,亦可以加钱饮Mocktail/ Cocktail🍹 或者配上特色甜品🍮店员亦很亲切和我们介绍这里的招牌菜式😆_🥟Momo (Choice of chicken/pork/veggie) $78午市套餐可选择Steam/fry嘅烹煮方法,小编嚟之前已经同朋友讲话想试尼泊尔Momo,今次就拣咗蒸,食落去真系好似小笼包,充满肉汁,沾上酱汁一齐食更重香料味更惹味_🍕Chicken pizza $118份量足够两三个人食,好多芝士食落去有拉丝嘅效果,小编好欣赏佢哋嘅Pizza批底厚度刚刚好,外边非常松脆😄_🦑Calamari fritti $78除咗主食之外呢度亦都有提供多款小食,今次小编就叫咗呢一个炸鱿鱼圈,上枱嘅时候见到系比平时我哋食开嘅鱿鱼圈细,够晒弹牙😃配上蛋黄酱一齐食非

🍕Chicken pizza $118

🦑Calamari fritti $78
除咗主食之外呢度亦都有提供多款小食,今次小编就叫咗呢一个炸鱿鱼圈,上枱嘅时候见到系比平时我哋食开嘅鱿鱼圈细,够晒弹牙😃配上蛋黄酱一齐食非常香口😚

_
嚟到就梗系要试吓佢哋嘅signature mocktail /coktail 啦😊今次我哋都系听店员嘅推介叫咗两杯试吓💜
⛱Monkey Colada $98
Pampero blanco rum, Malibu, Colada ginger liqueur, Passionfruit & fresh pineapple
上枱时够晒吸睛,椰子造型加鲜花装饰,味道清甜易入口

🍹Lemongrass refresher $58
Lemongrass, Mint, Lime, Apple juice, soda water
呢杯好啱女仔饮,饮落去好清新唔会太甜,薄荷味都会比较出