2022-12-17
本来book咗台9位,同事食lunch。到步后要求我地分开坐,扰攘一轮先肯泊埋两张四人台,声称系唔想我地用晒啲细台... 期间店员态度奇差,入座后连餐牌都唔俾,中间又对我地作出奇怪指令,例如如何摆放餐具之类,语气犹如教官。落单后,发觉其中一个餐系得3个供应(我地order咗6个), 据称当时啱啱开午市... 餐到后,发现每碗白饭得半碗,经查询后证实原来唔够白饭,正煲紧饭。食物当中,等咗好耐嘅烧鸡,只有外皮有孜然粉灼烧嘅味道,鸡肉本身淡而无味,最多只有雪藏味,怀疑系白烚完烧干啲皮就上菜,极度业余求其,货不对版。 餐饮点咗6杯热咖啡,全部都室温状态,怀疑落咗冻奶,又或者用未滚嘅水冲,经查询后,店员回应是否需要微波炉加热,令众人都哑口无言。我地同事全部都斯斯文文,无提出过任何无理要求,但却遭受奇怪嘅服务态度。我地亦唔明白打开门做生意,好似要同客过唔去系咩心态。劝喻想选择呢间餐厅嘅朋友要小心。