2018-10-23 2875 浏览
黎过Oui, 应该都有十次。每次想约人坐低, 系中上环区静静倾吓嘢, 食个LUNCH, 都会将呢度列做首选。 餐厅位置唔算太大, 最多估计20零人, 但位置陈设唔会放到好焗促, 店入面装修用咗浅色色系, 加上大窗户采光, 成个感觉好光猛, 但又唔至于残眼。唯一要弹既系, 佢个冷气咁多年都系咁大 (虽然已经揾挡版挡咗直接出风) 每次入黎, 服务员都好有心同你讲番今日餐汤同OFF MENU既食物。今日无食佢既主打焗猪排饭, 食咗Beef Top Blade。餐前上既包, 佢哋每次都会暖住上, 加埋个牛油, 其实都不失为一个好前菜。粟米汤, 唔算特别, 但用左杯仔上, 卖相不俗 主菜牛, 每次都保持水准, 生熟程度啱啱好, 令佢唔太冧又唔太靭。反而薯条有少少干身, 变得硬住脆咁。总体黎讲, Oui 食物质素系中环算系中上有余。而价钱都非常合理, 作为一个business lunch, or short lunch gather 都系一个好选择

Beef top blade
粟米汤