2024-04-11
𝘼𝙩𝙢𝙤𝙨𝙥𝙝𝙚𝙧𝙚 餐厅前身应该是日式料理所以装修都好精美,座位阔落坐得舒服𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 上环地铁站一出行2分钟就到,喺中环出发嘅话搭叮叮去都好方便𝙁𝙤𝙤𝙙 冒菜美其名就系一个人嘅火锅,又或者有啲似香港嘅车仔面。呢度份量较多,一份猪肠起码有八件,同事推荐滑݊牛݊肉݊,潮݊汕݊手݊打݊牛݊丸݊,果然肉汁爆多 。汤式有7款选择,分别是在重庆麻辣汤同胡椒猪肚汤,各有特色,猪肚汤胡椒味够重好浓厚必试 潮汕牛肉丸 蒜香墨鱼丸 贵州丁家脆哨原来是贵州的特色小食,香咸爽脆,有点像我们的猪油渣主食可以拣白饭土豆粉、火锅面等等,最爱薯粉索哂啲汁辣到入心入肺🤡 凉拌小食辣得过瘾,叫左平时餐厅比较少见嘅鱼皮,麻香清爽超开胃𓇬 𓇬 𓇬 你浅浅的微笑就像 乌梅子酱 𓇬 𓇬 𓇬平时食川菜,最紧要食返碗冰粉解解辣,今次呢间加埋乌梅酸酸甜甜好特别,冰粉每日鲜制,作为甜品非常低卡 。试埋佢哋自家制特饮,比较喜欢洛神花带酸又低甜,解渴—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:吉祥套餐6𩠌 $66自家制乌梅冰粉 $24藤椒凉拌鱼皮 $48洛神花山楂苹果 $15酸梅青柠乌龙茶 $15—————————————————𖠿𖥣冒喜 (柏廷坊) (上环
必试 潮汕牛肉丸 蒜香墨鱼丸 贵州丁家脆哨
原来是贵州的特色小食,香咸爽脆,有点像我们的猪油渣
𓇬 𓇬 𓇬 你浅浅的微笑就像 乌梅子酱 𓇬 𓇬 𓇬
藤椒凉拌鱼皮 $48
洛神花山楂苹果 $15
酸梅青柠乌龙茶 $15
—————————————————
𖠿𖥣冒喜 (柏廷坊) (上环)
〒上环文咸东街22-26号柏廷坊25楼
—————————————————