2024-06-08
今日朋友帮我庆祝生日,去咗间性价比高中产价钱,但系可以食到奢华食物嘅质素中菜厅!帮我订咗一个奢华珍馐既套餐! 据闻仲有呢度先有得食嘅蟹肉翅!真系好兴奋!套餐第一个菜系生拆蟹肉翅、除咗蟹肉系新鲜生拆制作之外!鱼翅嘅质感亦都保持鲜滑!食落去非常滑嫩!之后重头菜芝士焗龙虾伊面底!芝士食落去层次感非常之突出!龙虾肉弹滑嫩口、再加上伊面底吸收晒龙虾汁的味道!非常鲜滑香浓!重点系非常足料!当然唔可以少得海班、除咗系清蒸之外、酱油同鱼嘅味道非常之夹!鱼肉滑嫩、再配合蒸鱼香葱层次感突出!8头禾麻鲍鱼拼辽参!鲍鱼非常嫩滑、再配合辽参嘅特制酱汁、口感烟靭弹牙!味道好出众!辽参亦都充满弹性!带子西兰花🥦:蔬菜拼海鲜本身已经味道可以好夹!西兰花味道就算唔落酱汁,亦都有佢本身香味之处!带子非常弹牙!瑶柱蛋白炒饭:充满瑶柱碎嘅蛋白炒饭食落去好开胃、听上翠绿香葱炒更加香滑!份量仲劲大劲抵食!甜品我拣咗中式嘅杨枝甘露同埋芒果布甸、朋友仲帮我准备咗生日寿包!真系非常感谢朋友帮我庆祝生日爱你们😘😘😘提提大家而家就黎父亲节除咗可以用好平嘅价钱碳鲍参翅肚之外!仲可以一个价钱有多款菜式一定要嚟食啦!新竹园轩尖沙咀漆咸道南79号
新竹园轩
尖沙咀漆咸道南79号中国五矿大厦3楼全层
#newbamboogarden#生拆蟹肉翅#芝士龙虾#清蒸海斑#极品海鲜#二人套餐#中菜名撰#尖沙咀美食#极品海鲜#酒家#中菜