2018-01-08 133 浏览
无谂过观塘都会有法国餐食,而且就算系圣诞个排每人平均只系400-500左右,总括黎讲系一间高汁既法国餐,如果唔介意地段服务的话、食物及价钱都OKAY!法包个D就唔讲了。第一道较有印象既菜式系和牛肉他他伴新鲜鱼子酱唔讲以为系日式野,但鱼子酱系黑色!男友话外国鳕鱼先系咁既色,一般见到个D橙色既鱼子酱系三文鱼籽,先系橙色。另一道好深印象,就系羊肚菌伴生蚝!面头有D泡泡,好似份子料理,哈哈!个羊肚菌感觉好似食紧蟹膏一样,但味道无咁强烈!法国生蚝超多汁,仲要味道好清,唔重味!Main dish拣左牛柳并鹅肝!以前以为靓牛就系要重牛脂味,原来靓牛柳好香牛味,唔等如重牛脂味略略觉得太大块鹅肝,太Heavy,于是分左一半俾男朋友食依碟无论个汁或是肉,都好重黑松露味!除左有陈化左既黑松露,更有新鲜的黑松露食完依份main dish其实都差唔多饱,尤其系黑松露有少少Heavy黑松露Mousse伴黑松露云尼拿雪糕摆盘都唔差既,但可能食完main dish,觉得黑松露有少少heavy,甜品都有少少黑松露既味道,所以最后都觉得好饱!
无谂过观塘都会有法国餐食,而且就算系圣诞个排
如果唔介意地段服务的话、食物及价钱都OKAY!

另一道好深印象,就系羊肚菌伴生蚝!
法国生蚝超多汁,仲要味道好清,唔重味!

Main dish拣左牛柳并鹅肝!
略略觉得太大块鹅肝,太Heavy,于是分左一半俾男朋友食
依碟无论个汁或是肉,都好重黑松露味!

2017-12-23
庆祝纪念