餐厅: 加太賀
资讯:

2018-06-04 1987 浏览
本身只系Openrice做开CD-ROM, 但今日食完呢间野要上黎俾番个负皮先得。今天本打算食附近一间Cafe, 点知到步才知道冇开门, 经过条加太贺街就行一下, 立下眼睇个menu觉得佢D价标得奇奇怪怪咁, 价钱参差。有个著晒和服既姐姐系度拉客, 当下因为肚饿同谂唔到食咩, 所以在冇睇Openrice既情况下就朦住面入左闸了。入到去已经感觉到同出面截然不同既气式, D waiter 姐姐不论作风同语气基本上同茶记落单既姐姐冇咩分别, 好坦白份MENU D相, 好旧, 又唔清, 唔紧要啦, 都系食野嗜唔系睇摄影展。最过瘾系落单时我叫玉子寿司, 姐姐覆我: 即系蛋寿司啦..ok you win....(P.s. menu上系真系写蛋寿司既, 但作为一间日本餐厅, 至小都扮下野将个名转下吧? 咁XX牛肉锅你唔叫佢做肥牛粉丝煲)最后Order 左一碟玉子寿司, 一碟芝鳗卷, 4只唔记得左咩饺鸡翼(有D似入面酿左野既名太子鸡翼), 同埋一个类似牛肉锅既菜。首先个唔知咩饺鸡翼, 卖相同卤水鸡翼个样差唔多, 不过胀小小咁解, 只鸡翼烚/滚到非常淋, 个感觉好似放左系镬度烚左好耐咁, 入面胀卜卜既酿

今天本打算食附近一间Cafe, 点知到步才知道冇开门,

入面胀卜卜既酿料应该系猪肉, 加小小碎菜, 可能煮太耐, 劲"鞋"口, 劲似菜肉包入面D馅料...自问自己都系狗屎垃圾都食既人, 而且一只鸡翼我觉得好难煮得唔好食,

但呢只唔知咩饺鸡翼个人认为坚系唔掂..

之后芝馒卷, D饭质地又系唔掂, 味道我觉得普普通通, 最得意系入面有片红萝白, 奇奇怪怪咁款。

然后到蛋!寿司, 都系D饭质地唔掂, 淋pat pat 咁。

最后个唔知咩牛肉锅, 个卖相同我系屋企free style 煮冇咩分别, 明明牛肉片变左牛腩, 而且牛腩有好重"SO"味,

成锅野水"NAIL NAIL"咁, 但牛腩份量真系偏多, 最后都食唔晒。

最后埋单三百尾, 唔平唔贵, 个人认为呢个价钱仲有改善空间, 而且从女友口中得知加太贺已趷立多年, 而且看到有非常多既铺位,

唔知系咪早年买落铺位, 所以唔忧做唔需要提升品质, 如果无心恋战, 不如放番D铺位俾其他食肆租用好过