2023-02-05
假日去咗美孚食个午餐,见个名「鮨德」好似唔错,而且午餐多选择价钱有$78至$288不等,一于试下。入到去应该餐厅唔够人手,所以等咗一阵安排入座。坐低之后QR code落单,落完单一段时间都无茶,睇嚟唔问都唔会有。之后就询问店员叫佢比杯茶我。拣咗餐牌第二贵嘅寿司十贯(厨师精选十贯、甜玉子)餐$158,觉得应该都会唔错挂。寿司上枱卖相还可以,有熟虾、三文鱼腩、带子、吞拿鱼、油甘鱼、吞拿鱼蓉、三文鱼子军舰,海胆军舰、两件白身鱼(大概应该系池鱼/𫚕鱼)。竟然有熟虾,都较少寿司拼盘有熟虾🫠 海胆军舰臭的、白身鱼两件都系非常腥🤮 三文鱼蓉好似你喺急冻店买一包咁🤡 哗…… 唯一有几件系觉得算唔错,带子虽然细但鲜甜、三文鱼子军舰鲜味,吞拿鱼油脂都唔错。虽然呢个价钱唔系贵,但系个质素系可以好啲😐另外叫咗三文鱼子吞拿鱼蓉丼,啲三文鱼子真系少到可怜🥹 好似一件寿司军舰咁多度🤣 吞拿鱼蓉唔再讲,就好似上面寿司嘅感觉。跟餐嘅面豉汤味道偏淡,蒸多太水,冇汤味。甜品嶡饼够Mochi~ 餐厅食物质素有极大进步空间。
假日去咗美孚食个午餐,见个名「鮨德」好似唔错,而且午餐多选择价钱有$78至$288不等,一于试下。 入到去应该餐厅唔够人手,所以等咗一阵安排入座。坐低之后QR code落单,落完单一段时间都无茶,睇嚟唔问都唔会有。之后就询问店员叫佢比杯茶我。
餐厅食物质素有极大进步空间。