2019-01-27
原本呢间鸭子园唔开早市,之后我喺Openrice 见到开始有啲粉面早餐$28,所以今日打算试下。点知,无咁平,得啲点心(所以Openrice 信不信由你啦)。都算,试下新嘢。见环境几舒服,装修几有中国特色,又安排我地坐卡座。饭$13,好平,叫咗2个,另外叫咗啲点心。但点心全部唔好食。个菜苖饺望上去好大只,但一食... 原来是皮厚到呢...好淡几乎无调味。另外个小笼包,都好失望。首先卖相唔ok,而且皮好厚,啲肉似是平时菜肉饺的肉,呢啲都叫小笼包?内面的汁都唔多。唔好食。另外叫咗个杂粮糕... um... 似面包多啲。不过都无咁中伏的蒸饭,$13 一个。凤爪排骨饭多材料,但肉饼饭块肉块就好缩水。但千万不要为凤爪排骨黎,因为过咗一阵,隔离台想叫,已经无晒!但心谂,点心有凤爪有排骨,饭唔会无啦,咁点解就无得买「凤爪排骨饭」?叫贵野啦!3个人结帐$153,不是贵,但附近早餐大把选择,而且质素真心一般。
见环境几舒服,装修几有中国特色,又安排我地坐卡座。
饭$13,好平,叫咗2个,另外叫咗啲点心。
但点心全部唔好食。
水晶虾菜苖饺
另外个小笼包,都好失望。
小笼包
另外叫咗个杂粮糕... um... 似面包多啲。
咸鱼肉饼及排骨蒸饭