2017-08-28
生日这天, 要求老公请我食豪D, 便选了闻名已久的洲际, 可惜真真真令人难忘, 原价近九百元的价钱, 绝对是三, 四百元的货, 龙虾淡而不鲜, 长脚蟹得个咸字, 其他蟹没一样出色, 刺身得三文鱼, 吞拿鱼, 八爪鱼 及 甜虾 同样冇一样值得添食, 贵价刺身(带子, 象拔蚌, 赤贝)都放在寿司上面, 热荤亦没一样难忘, 香煎黑牛肉和鹅肝都系预先煎好一大堆你要时放落煎pan煎两煎, 鲍鱼炆海参, 原盅炖燕窝冇特别.甜品真难忘, 未见过甜品枱咁混乱, 𠮶D用嚟取甜品, 生果嘅大匙羹, 大义冇独立每盘一只, D客人义完蛋榚再义水果就黏晒落水果度, 见到都唔想食, 最经典只朱古力Mousse 匙羹, 全只都黏满晒朱古力Mousse, 有位先生问添紧食物嘅厨师可唔可以比过只羹佢, 个厨师: 吓, 吓, 先生指住只羹问佢, 你睇吓点"笔", 个一刻我真系忍唔住笑咗. 全晚最好食系个生牛肉, 隔离枱客都系咁讲, 值得赞系待应生嘅服务水准, 一见你自拍就好主动幚忙, 食物枱同客人枱相隔亦太近, 人多排队时攞完嘢食一个华丽转身真系好易倒落坐系度D客身上.最值咪个无敌大海景, 但酒店真系好旧, 餐厅层女
最值咪个无敌大海景, 但酒店真系好旧, 餐厅层女厕只得两格又细连排队都有难度, 虽然全场爆满, 另一面枱个小姐话呢度佢食咗好多次, 但我真系揾唔到值系边处.