2017-08-27
我本身系d只会睇食评而唔评论既人,但食完呢间餐厅,忍唔住要出post ,提醒下未食过呢间餐厅既人唔好浪费时间同金钱去试间餐厅老公屋企人book黎同老公庆祝生日,所以我都冇咩意见。我地食5-7时段,去到冇咩人,一入去已经觉得环境昏暗,地下好污糟好油。坐低后有个女侍应招呼我哋,佢hard sell 我地每人加$88 upgrade 可以任食多d贵价食物,但就补左句「啲生蚝唔靓所以冇攞货,依家用鲍鱼代替,仲抵食啦」,听完呢句真系唔够胆食,所以最后都冇upgrade。之后点左以下食物,差到离晒谱:1. 甜虾刺身:甜虾个头系黑色嘅,劲恐怖,跳虾肠劲大,好似好唔新鲜,唔系好想放入口2. 三文鱼刺身:厚切,但识落同其他餐厅嘅三文鱼唔同,我地怀疑唔系刺身级数,系要煮熟先食得嘅,好惊食完会否生虫3. 泰式食物:叫做正常d,起码系熟食4. 牛肉:好un , 有根总之就好似食紧垃圾噤,食咗1 round 已经唔系好想继续食落去,唔想浪费个胃啲quota。虽然好多漏咗单,但都唔想再追单。但家人唔想扫庆,唯有再改试下其他野食。2rd round再试埋羊鞍,都系好唔掂,所有冇调味嘅嘢都系冇味!而有调味嘅嘢都系同一
之后点左以下食物,差到离晒谱:
3. 泰式食物:叫做正常d,起码系熟食
4. 牛肉:好un , 有根
总之就好似食紧垃圾噤,食咗1 round 已经唔系好想继续食落去,唔想浪费个胃啲quota。虽然好多漏咗单,但都唔想再追单。但家人唔想扫庆,唯有再改试下其他野食。2rd round再试埋羊鞍,都系好唔掂,所有冇调味嘅嘢都系冇味!而有调味嘅嘢都系同一个味真系从来冇食过咁差嘅放题!
最后连相都冇影张就走左!返屋企仲要补番个公仔面先够饱我真系好怀疑佢啲正评点样来!!!好在冇听佢讲upgrade,如果唔系真系唔敢想像。想接受胆量挑战嘅先好去食呢间餐厅!
呢间餐厅真系冇下次!!