2016-09-03
响FB见到推介,就趁今个星期六收工入西贡试下,下午茶索价42蚊,店员极力推荐墨西哥辣肉酱焗意粉,另外order咗一个芝士火腿潜艇,配冻咖啡。等咗大概五分钟芝士潜艇送到,所谓嘅潜艇竟然系一个圆形嘅猪仔包,内附两片青瓜,一片蕃茄,一片类似超市级别嘅火腿同芝士,垫底嘅系一堆酸萝卜丝,味道古怪,好难想像宜个叫潜艇。。。(其实店主可以参考Subway嘅各款6吋潜艇,用料丰富配饮品嘅套餐都唔超过40蚊)!墨西哥辣肉酱焗意粉,即系肉酱意粉,意粉软硬度尚可,但发意粉过程调味不足,淡而无味,无法带出面团嘅香,辣肉酱唔辣亦无蕃茄香,有其色而无其味,焗出嚟啲芝士亦无拉丝嘅效果,个人觉得大X乐嘅肉酱意粉更好味!最失败系杯咖啡。。。😑淡而无味,冰块令仅有嘅咖啡味都沟淡,只系一杯奶水,我饮咗两啖就无饮!整个休闲嘅下午茶就咁样破坏哂!
整个休闲嘅下午茶就咁样破坏哂!