2014-12-22
之前有好多朋友同我讲,呢间陆陆鸡煲好好味,又点又点,但系一直都冇机会试,因为佢成日都好多人排队,咁啱睇完戏,又系唔知食乜嘅时候,我话不如食鸡煲,去试间未食过嘅~~去到门口,见佢都FULL FULL地,点知原来有位~~限时90分钟,一坐低,我都未睇有咩煲,个STAFF就问我要咩煲,叫咗先㖞,OK,咁就叫咗个BB辣鸡煲先,之后先睇吓重有咩好食价钱中规中举喇~~响铃 - 我觉得有D油膉味,唔系好新鲜~珊瑚蚌贵花蚌双拼 - 我未试过打边炉食呢样嘢系发觉佢地有腌架,唔掂档唔掂档~~BB辣鸡煲 - 嗯……香味唔够、汁好浓、鸡够滑,可能因为前星期去煌极食个鸡蟹煲真系太正,呢个真系被比下去,不过我觉得都OK嘅,不过可以再咸多少少鱼皮 - 哗,呢个简直系经典,D鱼皮硬到冇朋友,唔系脆,系硬~上级美国肥牛 - 嗯…牛肉都好少何唔得,不过佢真系切得太细块,好碎,大块啲会好啲白菜猪肉饺 - 呢个系同贡丸一样成晚唯一好味嘅火锅配料香菇贡丸 - 正常贡丸,好难唔好食墨鱼滑咸牛肉芝士油炸鬼 - 嗯……我觉得唔错,几特别,因为未熟晒嘅关系,要烚耐啲整体嚟讲我觉得麻麻得好紧要,最后重要贵过我星期五去韩韩馆食韩烧,有啲那
去到门口,见佢都FULL FULL地,点知原来有位~~
价钱中规中举喇~~
整体嚟讲我觉得麻麻得好紧要,最后重要贵过我星期五去韩韩馆食韩烧,有啲那个~~
不过可能因为我真系喺煌极食咗个好好味鸡煲,所以依家觉得佢未够好~