2020-07-12 1328 浏览
09/07/2020 当晚,我同我细佬9点,冇乜心水食乜,求其是旦简一间,点知 「中伏」再讲中伏 极之中伏~ 当晚我简左个牛柳,「餐饮转左个牛古力 Milkshake 」我细佬简左个猪手餐汤同餐包到了,我地饮第一啖忌廉汤,已经好唔掂,稀到死,番煲再番煲~ 个餐包正常~ 个杯milk snake 呀~ 难饮到极点,唔冻,我真系唔知佢点打出黎~ 之后我个餐,嚟咗个粟米鱼柳,鱼柳喊到死,粟米汁唔掂~ 再黎个牛柳,开始火火地,我认为嚟咗件番枧,细到冇人有,又柴口,雪藏野,overcook 我细佬叫左个猪手,哗~ 著火「火滚中」只猪手,系雪藏野,唔够时间解冻,白烚佢,再淋啲蒜蓉汁「仲要冇味」,我细佬叫左个waitress黎,问佢,个猪手唔系焗,你地白烚lol ,个waiter答我地,佢地做法系咁😤😤😤之后个经理行黎话,我帮你地换过,我地听到厨房d人讲:「边个话冇味呀,佢唔岩食渣」经理再行番出黎,叫我地转其他野食,我细佬转左个肉眼「7成」,咁黎到系熟晒~ 总括黎讲,成餐可以放到入口系「餐包」完
极之中伏~
之后我个餐,嚟咗个粟米鱼柳,鱼柳喊到死,粟米汁唔掂~
总括黎讲,成餐可以放到入口系「餐包」完