2021-09-07
之前睇食评见咁多好评,所以见今日去开尖沙咀,就打算试吓呢间嘢,过去之前见还掂都晏左,就谂住不如食下午茶时段,于是打电话睇吓有冇得book位,打到去话冇得book位,叫我早少少去等派飞,于是我做完嘢过到佢刚刚2:00,佢哋下午茶2:30先开始。去到见到门口已经有点吓亲,长长嘅人龙,不过既然到左就等下啦,等极都冇人派飞,又热又多人,咁样喺门口排队,其实已经影响晒心情,亦对呢间嘢印象大打折扣,终于等到2:30有个人出嚟问排队嘅人几多位做登记,不过重话要等多10分钟先入得,咁就唔系电话讲嘅派飞等位啦。终于⋯又一次终于⋯等到入得,入到去,其实已经好想即刻走,乱到唔识形容,一边好乱咁安排人入坐,另一边果张细细张放食物嘅枱,已经有一大堆人堆砌满果张好细好细嘅食物枱,好冇乜秩序咁攞紧嘢食。算吧⋯总叫终于坐低左,安顿好,又用消毒纸巾抹好晒枱,但跟住果两个超超超冇礼貌,超超超黑面嘅侍应,指住已经坐低左嘅我,「你三个坐入去」「我已经坐低晒抹好晒枱」「大把两位等住你张枱呀」,其实平时去其他餐厅食嘢要顾客调枱好常见,但如此咁冇礼貌真系恕我少见识,我真系第一次见,最后当然已经即走,唔想再食,虽然价钱唔贵,但也唔应
算吧⋯总叫终于坐低左,安顿好,又用消毒纸巾抹好晒枱,但跟住果两个超超超冇礼貌,超超超黑面嘅侍应,指住已经坐低左嘅我,「你三个坐入去」「我已经坐低晒抹好晒枱」「大把两位等住你张枱呀」,其实平时去其他餐厅食嘢要顾客调枱好常见,但如此咁冇礼貌真系恕我少见识,我真系第一次见,最后当然已经即走,唔想再食,虽然价钱唔贵,但也唔应该系咁嘅服务,呢间嘢真系一次⋯系一次都唔洗去帮衬。
(其实所有细项评分一粒星都唔值,但如果唔俾星就俾唔到劣评公仔,呢间嘢只系值一个劣评公仔)