2019-12-21 116 浏览
星期日有啲回暖,所以去左香港公园吸收维他命D、呼吸新鲜空气🌞系揾附近餐厅嘅时候竟然见到好有趣既Tram View Cafe,印象中曾经有做过某剧集嘅场景,地点都唔难揾,由缆车站同香港公园体育馆中间嘅小路行上去大概5分钟~因为缆车站维修,临时缆车站停缆车嘅地方就系餐厅不远,所以每次缆车停站都会有一段时间由餐厅见到缆车嘅头,餐厅好有外国海边cafe嘅感觉,有室外同室内,室外有木嘅摇摇櫈室内就仿如外国小屋,有个仿木头暖炉,加上圣诞装饰,好有冬日气息🔥野食走轻食嘅风格,同朋友叫左一个牛肉汉堡拼薯条加一个鱼柳all day breakfast,另加阿华田麦提沙乳酪同饮品,可能近学校嘅关系,价格亦相当实惠🤩牛肉汉堡嘅包好松软,汉堡肉捞入洋葱,拼嘅系怀旧嘅曲纹薯条,童年回忆啊鱼柳all day breakfast,有炸鱼柳、黑松露炒蛋、肠仔、茄汁豆同牛角包,好邪恶 我本身唔太好黑松露制品,不过里度做到微微嘅黑松露香,几不错~最印象深刻莫过于系个乳酪杯,本身都有啲怕乳酪嘅酸同阿华田同朱古力唔夹,不过里度就用上较淡味嘅乳酪,更似健康版嘅雪糕杯饮品不过不失,选择算几多,叫左一个cold brew一个姜汁焦

牛肉汉堡包拼薯条

Set  B  炸鱼  all  day  breakfast

阿华田麦提沙脆麦乳酪

饮品不过不失,选择算几多,叫左一个cold brew一个姜汁焦糖latte,cold brew仲跟冻杯上,几有心
姜汁焦糖咖啡•冰滴咖啡

作为都几近旅游热点嘅cafe,仲有一小角卖香港嘅小手作同纪念品,我觉得最有趣嘅系麻雀枱memo架🤣

2019-12-15
牛肉汉堡包拼薯条