2020-01-26 30 浏览
今日中午去开铜锣湾呢头做嘢,放饭嘅时候谂住同个同事揾间日本嘢食,见到呢间一杯屋有人派紧传单,望落好似唔错就决定试吓啦!🔥一杯屋特选鱼生饭 $188同事谂住今日天气比较热就拣咗个鱼生饭去食,特选鱼生饭有四款刺身:赤虾、三文鱼、立鱼、八爪鱼,底下嘅饭系预先捞好咗酱油嘅寿司饭,食落每一口都已经好有味,刺身好新鲜,食落系常温,并唔系说到冻冰冰嘅鱼生!另外,定食仲包含一个面豉汤、沙律、蒸蛋!蒸蛋系即叫即蒸,非常热辣辣,而且呢个蒸蛋一啲都唔简单,入边好足料,有海鲜,面头仲有一个酱油系有樱花虾!🔥极上炭烧牛舌定食 $188我哋坐嘅位置咁啱就系见到厨师显厨艺,喺正我地面前烧串烧!睇住佢即叫即烧牛舌,好期待食,呢个牛舌定食果然冇令我失望,牛舌个外面烧到吹卜卜,但系里面中保持粉嫩嘅颜色,咬落一啲都唔un,仲有少少juicy嘅感觉!另外,定食又系包含一个面豉汤、沙律、蒸蛋!牛舌定食再有一个山药捞鹌鹑蛋嘅小食,用嚟捞饭或者点牛舌嚟食都几好味!

🔥一杯屋特选鱼生饭 $188

🔥极上炭烧牛舌定食 $188