2020-09-02
因为免检疫搞出嚟嘅第三波武汉肺炎开始缓和,终于可以返office..... 好耐冇同d同事食饭,我地都唔敢堂食, 买外卖返office食方便安心d. 平时都成日响呢幢大厦买外卖, 见呢间葫越新开,新屎坑,要试吓。。。。 点知。。。。 呢镬真系食屎!!!!我地去到, 好快拣咗食乜,叫6 个餐, 但系我地张单好简单, 叫两款嘢, 每款x3. 咁简单嘅一个餐, 我地竟然要足足等咗5 个字!!!! 系25 分钟!!!! 系咪痴线架?! 佢堂食坐唔满,又唔算超多人买外卖。。。 隔离汤饭都多人过佢啦, 都唔明d越南饭同捞檬, 我地张单得两款嘢都搞咁耐。 正常打工仔食饭食一粒钟,行上行落搭lift来回都10 分钟, 你要我等个外卖等25 分钟????? 我地唔系唯一嘅外卖等咁耐, 我等咗3 个字见唔对路,走去追佢地𠮶阵, 见另一个客又追佢, 张飞仲早过我地都未有得拎。。。 食一餐搞咁耐嘅晏,随时俾同事投诉食lunch食得耐, 而家咁嘅时势, 用份工嚟搏,真系谂过先。 但系谂住佢新开,可能真系会有d不足, 唔好判佢死刑住, 睇定d先。。。。 但系呢间嘢真系唔可以原谅,永不录用,唔会再去食!!!!仲
仲有个同事钟意食捞檬加多d汁, 咁叫佢俾多盒汁, 但系d staff都好似唔想俾咁。。。。 我地等咗成5 个字外卖, 你唔好意思or sorry都冇讲过, 我地要多d汁啫!!! 我地究竟做错d乜? 要俾钱受气?!
返到去就要光速食完开工,成半个钟好肚饿, 应该食乜都觉得好食。。。。 但系原来唔系定律, 食屎系唔得嘅。。。。 我食嘅系煎香茅猪扒虾饼饭, 一打开, 见到𠮶两块"虾饼", 薄到咁, 虾片嚟嘅!!!! 味道可以, 但系我地食开嘅虾饼会厚d啰,问心真系冇食过咁薄。。。。 仲有就系唔知点解有只煎蛋响度,九唔搭八咁, 唔知咩事, 同埋个饭真系好少, 我都冇叫少饭, 但系d饭真系正常男仔or大食少少嘅女仔都食唔饱, 我地之后tea time要叫台式嘢饮, 如果唔系真系要饿住收工返屋企。 呢间嘢又唔系特别平,$79 外卖85 折再加$1 外卖盒, 都成$68, 但系又唔系好食,仲要食唔饱!!!
得个饭, 又唔包嘢饮, 佢真系mark高个价再折俾你, 呢幢大厦其实有更好嘅选择, 我真系唔驶食佢
另一个同事食嘅系香茅猪扒冻捞檬,佢话佢件猪扒霉嘅。。。。 佢煮开嘢, 佢话佢d猪扒唔靓, 唔新鲜。。。 都唔知系咪用𠮶d千年急冻猪扒。。。。 谂起都反胃
呢间葫越唯一好嘅就系个外卖纸袋,超厚超硬净, 但系谂深一层,个纸袋会有d汁,冇得re use, 其实好唔环保,唔通佢个价mark咁贵系因为个纸袋?! 但系个饭食唔饱, 都唔会食埋个纸袋架。。。。 其实系好浪费
总之呢间嘢我地真系唔会再食,可以食两粒钟lunch嘅,唔怕食唔饱同埋食到一肚气嘅就试啦。 今日真系食新屎坑食著屎