2018-04-30 1191 浏览
同男朋友放假行完街,突然好想食潮州打冷,所以去左先达旁边的九记潮州打冷,其实印象中两、三年前食过,唔错,所以决定encore 。点知中唒伏!同大家分享一下,我地两个人叫左四个𩠌:一)椒盐猪颈肉,呢个紧要呀,全部炸粉,真系完全一啲都食唔到有猪头肉。二)豉汁蒸仓鱼,我真系第一次食到蒸鱼用D鼓油好似日本餐厅鱼生点D鼓油,直头用难食来形容。三) 啫啫鸡煲,完全就是将D白切鸡放入个煲到,仲要放上枱面冻冰冰嘅感觉,简直食到想喊。四)蒜蓉白菜仔,呢个系唯一一个可以放入口既菜,而炒呢个𩠌,相信大家都会认同难度分系一分⋯总之最后结论:好失望,每碟𩠌份量不多,但因为味道不佳,每一碟都食净,而最后我地唯有系叫多几支啤酒填饱个肚离开。短时间内不回头了!

2018-04-30