2021-08-11
呢间原本开喺旺角嘅楼上𝒄𝒂𝒇𝒆都进驻咗中大一排~但确实有啲远🥺见好多人都话又贵又唔好食 今次就同𝒇𝒅一齐去试试佢🙌🏻.📌花生酱太阳蛋鸡扒三文治 $42呢个邪恶配搭见到真系心心眼😍健身人士必选🤩首先个多士烘到好脆 花生酱厚搽晒两边 仲要用咗粗粒花生酱🥜鸡扒睇相都知有几厚🐔肉质劲嫩滑 又𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 啖啖肉😚只太阳蛋系流心 有蛋浆🍳虽然包系好薄 但系内馅真系超丰富✨食晒都真系几饱肚🤰🏻佢旁边仲配埋沙律菜🥗同埋炸地瓜条 好清甜 不过就唔太脆🍠.📌葱花玉子烤三文治 $34呢款除咗有葱炒蛋仲有芝士同肉松🤤+$12要咗鸡扒 成个三文治劲厚🥪炒蛋唔算太滑🙈肉松+芝士好夹🙌🏻不过个人就觉得味道有少少偏咸🤏🏻都系推介花生酱𠮶款💕.📌明太子三重芝士包 $32明太子酱几有惊喜🥳佢仲加咗啲粟米同番茄粒粒落去 整体食落层次更丰富🤩呢到嘅包馅真系款款都咁多‼️明太子酱塞到劲满 仲要加埋芝士🧀佢话三重 应该系两款芝士加芝士粉?芝士咸香味好够 配埋个明太子酱其实有少少漏🙈我地仲+$6要咗烟肉🥓好邪恶😈几钟意佢系用硬包 烘到好脆❤️.📌台式牛肉面 $54汤底可以拣麻辣/红烧😛味道几清甜甜地😌个面都几失望 似普通车仔面𠮶啲幼面
📌花生酱太阳蛋鸡扒三文治 $42
花生酱太阳蛋鸡扒三文治
📌葱花玉子烤三文治 $34
葱花玉子烤三文治
📌明太子三重芝士包 $32
明太子三重芝士包
📌台式牛肉面 $54
汤底可以拣麻辣/红烧😛味道几清甜甜地😌个面都几失望 似普通车仔面𠮶啲幼面 仲要好淋 冇乜咬口😞不过牛嘅份量都多 有牛𦟌同牛筋🐮但系肉质就偏韧同好多筋 同埋唔够入味🥺同坊间食到嘅红烧牛肉面真系差几远~~
台式牛肉面
📌台式鲁肉饭 $38
呢个鲁肉饭系用咗半肥瘦嘅猪肉 唔会斋肉燥/肥猪肉 所以食落都几甘香🐷个汁甜甜地 带少少药材味🥰虽然得鲁肉冇其他𩠌 但捞埋饭又唔算太𝒅𝒓𝒚 都可以😌饭系用咗珍珠米 份量都多 所以其实鲁肉唔太够🙈
台式鲁肉饭