2020-11-01 741 浏览
呢间野扎根左天水围好多年 我以为佢会好好食 咁正常好食先可以留咁耐架嘛我终于的起心肝去试 因为佢个环境系有小小逼 唔系几想食 但好似真系几好食同多左留系天水围先去试呢间。重点黎啦1. 我食芝士猪肉饺 ,我食到怀疑人生,佢完全系冇芝士味架,ok fine 但你唔好难食先啊,佢系有朕好奇怪嘅胶味?可以系唔新鲜嘅味,𠮶种违和感真系好奇怪,D猪肉系极度唔新鲜 冰鲜唔紧要 但你唔好比我觉得你好似坏左咁 芝士猪肉劲重调味 劲难食 𠮶朕胶味唔系咁重嘅 我可以捞汤食 但佢个馅系真系做得好差 ,10分满分 ,佢绝对系负10分2. 佢做得太大只啦 ,D饺难食 ,仲要学人整到咁大只 ,真系好痴线 ,人地咁大只饺子系食得出鲜味 ,但你𠮶D饺子系食得出难食味就唔好整咁大只啦 ,皮同馅嘅比例好紧要 ,你如果可以好似人地正常饺子咁整 ,正常饺子味得架啦 ,唔洗太好 我都觉得你都可以整咁大只 ,你个皮咁少 ,馅咁多 ,个味咪好出啰 ,你个馅嘅失败咪出晒黎啰 。同埋佢咁大只真系好难食到,好难咬落口啰 。成个饺真系食得好辛苦。3. 我见到D评论话冇味精,我呆左,首先佢咁浓味 我都feel到个汤系味精啦架,佢个汤系咸嘅浓而
呢间野扎根左天水围好多年
我以为佢会好好食 咁正常好食先可以留咁耐架嘛
重点黎啦

3. 我见到D评论话冇味精,我呆左,首先佢咁浓味 我都feel到个汤系味精啦架,佢个汤系咸嘅浓而唔系鲜味嘅浓 ,到底边个话食完唔口渴啊,佢完全系要我番屋企疯狂队水㖞,我唔系话佢味精有咩问题,落得味精一定有佢嘅原因嘅,系好食左嘅,但唔好预佢会系真系自己煲出黎啰

4.成间野最正常,都系一枝由外面交过黎嘅豆浆。

我对佢期待真系有D大,所以我先叫8只,真系好差,呢间真系不了!
芝士猪肉饺