2024-10-29
朋友住長沙灣,長沙灣近年開咗好多cafe,同佢去回春。個人覺得回春系比較有特色,在於環境系中式風格,而且提供各樣菜式健康又有創意。✿ 巴斯克燉雞 $88主菜$100都吾洗呢個價錢十分親民!吾貴之餘更系使用多款配料去烹調🔥系雞腿肉🐔鮮蕃茄🍅紅黃波椒 墨西哥煙燻辣椒🌶️青檸🍋🟩橄欖油🫒就咁聽好似好辣,其實系吾會,反而蕃茄味最為濃郁,成個菜式只系少少辣🤏🏼雞腿肉啖啖肉,肉質結實又不至於太硬。✿ 松茸味噌三文魚春之定食 $148定食配搭擺盤令人食慾大增,有甜薯🍠紅豆丸子🍡冷豆腐配紫菜絲💚味噌蘑菇🍄車厘茄配青檸汁🍋🟩藍莓配蘋果片🍎🫐味噌三文魚油脂豐富,魚皮被煎香得脆卜卜🐟聞到松茸飯香氣🍄食落吾系好濃味,感覺幾養生😁✿ 火龍果杞子莓莓燕麥奶昔 (套餐+$38)水果奶昔十分健康💪🏼加入中式食材杞子別有一番風味😆火龍果同草莓🍓味道清新,燕麥奶味道最為明顯🌾自然甜度令人喜愛❤️✿ 核桃蘋果香蕉燕麥奶昔 (套餐+$38)呢款本身系寫明無添加糖,但飲落甜度亦高,因為本身香蕉甜度高🍌加入核桃意念新穎😆有埋蘋果清甜又易入口。✿ 自家製開心果巴斯克芝士蛋糕 $65開心果迷當然吾錯過開心果甜品💚burnt chee
✿ 巴斯克燉雞 $88
✿ 松茸味噌三文魚春之定食 $148
✿ 火龍果杞子莓莓燕麥奶昔 (套餐+$38)
✿ 核桃蘋果香蕉燕麥奶昔 (套餐+$38)
✿ 自家製開心果巴斯克芝士蛋糕 $65
開心果迷當然吾錯過開心果甜品💚burnt cheesecake芝味濃郁🧀開心果味亦明顯,旁邊有開心果粒更添滋味。