2024-10-23
大埔不嬲出名都多美食,呢个美食绿洲真唔少好野食,各式其式美食都有。天气开始冻,系打边炉既好季节,所以今日就去左大滚友,试下佢d野,得唔得先!入到黎比人一种有气派的感觉,环境亦都十分舒适。花胶鸡汤底大大块花胶,加上劲鲜浓黄金色的鸡汤,剩系呢个汤底都值得黎一次,加上用左黄鸡,所以鸡味道都十分重同质感都十分滑,一定要叫!牛肉拼盘(细)细细一碟有晒好多唔同牛既部位,包括一口牛粒、牛颈脊、肥牛、牛展等,各款牛味道都有浓郁,同油花分布都好靓。手打鹅肝墨汁墨鱼丸手打墨鱼丸,同出面d唔同,呢度感觉同食真墨鱼无太大分别,加上鹅肝,十分惹味。伊比利亚橡果猪伊比利猪不但肥美, 肉味更是浓郁到满泻,不加点任何酱油已经好好食。带子大粒,新鲜的带子,又系一款只系稍碌一阵,剩食佢本身鲜味都好够。大滚友杂菜拼盘呢个都系诚意之作,大大盘蔬菜拼盘,全部菜都劲鲜甜,有惊喜,绝对唔系hea你。自家制竹蔗茅根清甜美味,打边炉必备火焰焦糖豆腐花: 豆腐花豆味浓郁,稍觉焦糖味道唔够,但整体都系高质。
花胶鸡汤底
牛肉拼盘(细)
手打鹅肝墨汁墨鱼丸
伊比利亚橡果猪
带子
大滚友杂菜拼盘
自家制竹蔗茅根
清甜美味,打边炉必备