2020-01-26
直街个头不嬲都多野食, 见新开左间泰国菜咁多人排队咁紧系要去食下啦😉餐厅唔算大所以晚饭时间去到都等左廿分钟🕣直接介绍野食啦👇🏻👇🏻<泰式沙嗲串烧拼盘>两牛两猪两鸡呢个拼盘咩都可以试下~ 好遗憾系肉好干硬, 唔系几ok😐但我依然比四星系因为个沙嗲酱呀💁🏻♀️沙嗲酱好香花生味仲有花生粒添! 比得上系新加坡街边食到既沙嗲酱呀🇸🇬最后呢碗酱系舔干净晒既! (系肉咁干既情况下真得多得个酱)<泰式金边粉>呢碟粉普普通通, 唔洗估估下, 就系你望到佢个样谂到个只味👀金边粉最惊太湿一patpat/太干身唔易入口, 呢碟湿度刚好都要赞既~👐🏻<泰式秘制猪手>佢系中式猪手💁🏻♀️ 真系要谂同中式猪手既分别, 可能佢个汁偏甜少少(?!) 猪肉煮到够腍, 唔痴牙, 多肥肉🐷本身仲谂紧泰式既猪手系点, 食完呆左😹<椰青>够清甜! 入面好厚肉! (饮过难饮既椰青就知道唔同餐厅既椰青真系有分别架😿)------------------------------overall:: ok啦, 不过未必take two~
直接介绍野食啦👇🏻👇🏻
<泰式秘制猪手>
椰青
椰青
<椰青>
overall:: ok啦, 不过未必take two~