2016-01-06 801 浏览
今日食完lunch,突然好想食糖水,我想食嘅系中式糖水喔,但左谂右谂都谂唔到中环边度有,因为而家周围都开一d西式同埋比较创意嘅糖水,突然俾我谂到玉叶,其实我都系第一次食,之前成日听朋友提起,玉叶系一间好似铁皮屋嘅舖头,位于斜路头,有堂食,堂食嘅地方得几张枱所以比较窄,他们除咗糖水仲有面食,见到人食紧猪手面好似好吸引糖水听闻绿豆沙好出名系咪出名同好味嘅野老板都会比较串呢,因为呢度嘅老板娘真系几恶,同埋佢绝对唔会问你食咩,你谂好就自己主动同佢讲,不过佢未必第一次就应你,可能你要叫几次,我就叫咗两次外卖要加多一蚊好味呀,不太甜好够味,绿豆同海带都煮得刚好,真系以前绿豆沙嘅味道哗,我最钟意嘅糖不甩,而家已经很小地方食到,汤丸做得烟un,仲有满满嘅椰丝,甜而不腻
糖水听闻绿豆沙好出名
外卖要加多一蚊
海带绿豆沙
糖不甩

2015-12-28
5 分钟 (外卖自取)
  • 糖不甩
  • 绿豆沙