2019-08-08
铜锣湾食肆真系多不声数,咩国家咩菜式都可以揾到,但中式x日式就真系少见,岩晒钟意食日本菜但又想食下中菜既我先讲下中式既菜式,用汇丰信用卡消费满$400,就送你一碟清酒鸡,只鸡不够滑,清酒比起平时食既醉鸡酒味较淡,我都系钟意平时酒味较浓既醉鸡多d豚肉小笼包,菠菜皮虾饺,煎韭菜豚肉饺,3款点心味道都不错,菠菜皮虾饺系食唔到菠菜味既,虾肉都算弹牙,煎韭菜豚肉饺个皮较厚,比较腻担担拉面有d失望,花生味不够香,可能辣味会惹味d日式菜式,寿司拼盘新鲜好味,寿司都以唔同既配搭呈现眼前,如刁草三文鱼,松露酱带子,崭新嘅配搭几有新鲜感烧鳗鱼饭,鳗鱼烧得几香没有骨,啖啖肉,再配埋鳗鱼酱汁送饭一流一间涌于尝试将不同食材crossover既餐厅,睇得出系用心经营,价钱亦唔贵,系铜锣湾算系非常亲民既fusion菜
担担拉面有d失望,花生味不够香,可能辣味会惹味d