2019-09-06
唔少放题环境都好逼,几乎同后面枱背对背咁坐,想郁一郁都难所以我中意去呢间,贪佢有卡位坐得舒服啲,枱与枱之间有席隔开,私稳度高。而且呢间放题无乜漏单情况,店员收碟换碟程度都好快,抵赞放题必点刺身,呢度有泰国虎虾供应,虾肉爽口配上带蒜香既辣酱,质素比得上泰国餐厅最中意食前菜胡麻豆腐,落足酱料,香口又凉浸浸够消暑。好少放题有枝豆,仲要够大粒饱满元气要廿蚊碟,有得任食当然要疯狂encore。推荐烧鲭鱼唔腥,烧得唔㶶又唔会太咸。烧烤类,肥牛片唔油,包裹住爽脆既金菇,口感丰富。羊架一定要食,烧得够稔够松软,最重要够厚肉,一咬落去仲识咇肉汁咖牛柳粒位置几好,唔系得肥膏,切成骰仔大小岩岩好一啖一粒,稔身唔韧,落左椒葱炒得香口惹味次次黎都会点既特浓芝士茄酱鸡球,个酱好似食梗pizza咁,酸酸甜甜咸咸香香辣椒膏青口无咩辣味,反而似芝士酱,同嫩滑既青口夹埋口感几滑。呢度仲有唔少泰国小食,例如凤尾虾春卷,网卷口感松脆,内馅系虾肉同猪肉,虽然略带油腻,但香口程度满分💯手打虾饼超级弹牙连猪颈肉都有,肉质爽口,味道清清地,主要靠酸甜酱调味。呢个越式牛油鸡翼一定要食,外皮炸到好香脆,但又唔会有脆香鸡翼既粉感一咬开劲湿
而且呢间放题无乜漏单情况,店员收碟换碟程度都好快,抵赞
胡麻豆腐
最中意食前菜胡麻豆腐,落足酱料,香口又凉浸浸够消暑。
枝豆
推荐烧鲭鱼唔腥,烧得唔㶶又唔会太咸。
金菇肥牛
烧烤类,肥牛片唔油,包裹住爽脆既金菇,口感丰富。
铁板烧纽西兰羊架
手打虾饼超级弹牙
香茅烧猪颈肉
连猪颈肉都有,肉质爽口,味道清清地,主要靠酸甜酱调味。
越式牛油鸡翼