2020-02-28
面对突如其来嘅疫症,餐厅都要转阵,呢间本身做火锅🍲嘅圃锅,最近晚市就推出中菜套餐,由前菜食到落甜品,一共九个course,就好似食紧一个中日fusion嘅fine dining 咁呀🍽.1️⃣日式温泉蛋🥚 - 个蛋黄做得够流心2️⃣金汤花胶荟生翅 🥣- 个汤真系金厚色架,汤嘅质地好质色,仲好足料,啖啖都食到好多花胶同翅呀3️⃣冰镇清酒鲜鲍鱼 - 鲍鱼爽口弹牙,白萝卜清甜,最特别系料车厘茄,系浸左话梅味架4️⃣黑醋咕噜肉 🐖- 平时咕噜肉嘅酸味系用白醋,今次就转左用黑醋,醋味更特出5️⃣卡邦尼汁芦笋拌带子 - 带子煎过更香口,带子鲜味亦冇俾卡邦尼汁完全覆盖6️⃣头抽金菇牛肉片🥩 - 呢个一食落个味道有蒸石斑嘅感觉,因为用左姜葱同头抽,几特别7️⃣鲜茄野菌泡菜苗🍅 - 呢个个汤系奶白色,够鲜,不过就咁食菇嘅话话冇乜味,可以炒过会惹味啲8️⃣手打稻庭冻乌冬🍜- 好日式嘅style,有荞麦面𠮶个汁,仲有wasabi9️⃣黑芝麻布丁🍮 - 系我最爱嘅黑芝麻,不过今次就由卷状变左做糕.呢个中菜套餐真系有惊喜又好味呀😋佢地而家仲有$65午市堂食套餐或外卖自取,仲送酒精搓手液一包,抵食又贴心🥰
1️⃣日式温泉蛋🥚 - 个蛋黄做得够流心