2024-04-10 40 浏览
#红磡美食中泰合壁嘅 #鸿御百年山西大同刀削面 🇨🇳🇹🇭嚟到 #红磡 经过见到想食 #刀削面 就入咗嚟 点知原来除咗刀削面 仲有 #泰国菜 食😋我哋嗌咗冬阴功汤🍲有成足足六只虾🦐🦐而且成碗份量比我想像中大 唔钟意食虾嘅朋友请放心😎佢啲虾系开晒边好容易就搣到🤓可以钟意食虾啦🤓泰式肉碎生菜包🥬啲肉碎好浓味好辣🥵怕辣嘅朋友面唔使怕 呢到啲嘢食系可以调较辣度🌶️嗌返小辣/唔辣都冇问题🤌🏻非常贴心山西剁椒猪颈肉油泼面🐷呢个非常推荐🌟🌟🌟出边好少见到 每一啖都充满油香味🤩🤩巨钟意🤙🏻🤙🏻泰式炸虾饼🍤有六大嚿6️⃣淡淡都系虾肉 好正😋😋 金汤酸菜鱼刀削面🐠酸菜份量好多🥬啲鱼唔系鱼片 系一嚿嚿嘅鱼肉 但系原来食落都好嫩滑同冇骨 令人喜出望外😆😆刀削面就记得要快啲食 如果唔系好易浆成一团😣嘢饮嗌咗冻泰式柠檬茶🍋同冻泰式奶茶🍼两杯都少甜少冰 茶底好浓 柠檬味唔会太强烈 啱晒怕酸人士😝泰式奶茶就建议大家唔好少冰 因为整体都系偏甜啲
#红磡美食
中泰合壁嘅 #鸿御百年山西大同刀削面 🇨🇳🇹🇭