2023-09-04
喺中环食嘢,会觉得贵啲都好正常💸,但今呢间平靓正嘅泰国嘢🇹🇭隐身咗喺怡和大厦地库既美食广场Basehall🏛️,真系要同大家分享吓🍱泰式小食拼盘 $108有4件虾饼、4只蒜香牛油鸡翼同4件春卷,色泽金黄,足料大大件,2个人真系食唔哂🫃🏻对比起出面7、80蚊先有一碟净虾饼,真系都几抵食🥰🐓青咖喱饭 $75可以拣鸡肉/牛肉/猪肉/杂菜/海鲜,我地要左鸡肉,虽然有白饭,但都加左$38要蒜蓉包(5件)🍞,个包焗得外脆内软,口感好松化,上面仲有好多蒜蓉粒粒,真心好正😍再点落个咖喱到一齐食,都无咩好再讲,Perfect🤌🏻🛶🍜泰式船面 $68要左猪肉,好嫩似鲜牛肉🥩既质感,而且都几大嚿同多,面系金边粉🍜,汤底够浓郁得嚟唔会过咸🤌🏻,带甜甜哋几易入口,唔错😋🥘冬荫公+$38(跟餐)2个人饮岩岩好,好多海鲜有虾🦐、八爪鱼🐙、青口、鱿鱼🦑,够惹味唔会太辣,最紧要系啲海鲜都好新鲜,鱿鱼🦑爽口弹牙👍🏻,只系+$38真系几抵🫡🥥🍡椰汁糕 +$28(跟餐)有4件,卖相几精致,味道都唔错口感嫩滑😋🥤椰奶+$30/🧋泰式奶茶+$15(跟餐)大大杯,唔会太甜,可以叫啊👌🏻Overall呢间之前食过其他分店,估唔到第二次
🍱泰式小食拼盘 $108
🐓青咖喱饭 $75
🛶🍜泰式船面 $68
🥘冬荫公+$38(跟餐)
🥥🍡椰汁糕 +$28(跟餐)
有4件,卖相几精致,味道都唔错口感嫩滑😋
🥤椰奶+$30/🧋泰式奶茶+$15(跟餐)
大大杯,唔会太甜,可以叫啊👌🏻
Overall
呢间之前食过其他分店,估唔到第二次食都仲有惊喜同keep到质素🥰推荐