2023-04-17
中环任食日本直送超级新鲜生蚝、帆立贝、串烧、汽水及冷泡茶等🦪🇯🇵生蚝从日本北木岛喜多嬉牡蛎养殖场直送‼️有1h &1.5h~拣左1.5h任食✨因为有埋串烧!不过想饮酒嘅就要加钱~.▪️价钱包括有九宫格前菜,任食牡蛎刺身、烧牡蛎、烧帆立贝、牡蛎五岛手延乌冬、牡蛎秘制扬五岛手延岛冬、茶渍饭及多款串烧 ($498)+10%服务费▪️九宫格前菜🍱卖相好吸睛!摆盘精美,打卡一流😍有蛋黄月见烧鸟串、象拔蚌刺身、天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉、烧白鳗、天妇罗秋葵、牡蛎刺身、牡蛎茶渍饭、沙律✨烧鸟串 超香又浓味✨象拔蚌刺身 新鲜弹牙✨天妇罗紫苏叶吞拿鱼蓉 相对上不过不失✨烧白鳗 厚身弹牙 配上鳗鱼汁一流✨天妇罗秋葵 如果有得点鼓油就更加好✨牡蛎刺身 就系𠮶款可以任叫嘅生蚝✨牡蛎茶渍饭 汤底鲜甜 有切碎嘅蚝仔同紫菜丝✨沙律 加左胡麻酱 正常味道▪️牡蛎刺身🦪主角真系要重点推介‼️唔会有好腥仲好鲜甜 每只大到要分两啖先食得晒🤣每只生蚝都会配上葱、柚子味啫喱、辣萝卜蓉。每只都肥美鲜甜 好滑溜 加上柚子啫喱铺面真系愈食愈开胃✨仲可以加上柠檬汁更refreshing🍋 而上面的配料可以自行落单时全走,试到原汁原味✨我地系咁enc
不过想饮酒嘅就要加钱~
▪️九宫格前菜🍱
卖相好吸睛!摆盘精美,打卡一流😍
✨烧鸟串 超香又浓味
✨牡蛎刺身 就系𠮶款可以任叫嘅生蚝
✨牡蛎茶渍饭 汤底鲜甜 有切碎嘅蚝仔同紫菜丝
✨沙律 加左胡麻酱 正常味道
▪️牡蛎刺身🦪
而上面的配料可以自行落单时全走,试到原汁原味✨我地系咁encore落单 真系超级鲜甜好食🤣🤣
▪️烤牡蛎🦪🔥
烧完之后都唔会好干😋而且大粒又香又鲜甜!
而餐厅提供了三款酱料~
有XO酱、辣烧烤酱、蒜蓉酱
全部都好惹味又几辣🌶️
▪️烤帆立贝🔥
餐厅细心地挑走左橙色内脏部分!
而帆立贝大粒,扎实弹牙
唔点酱更加食到本身嘅鲜味 已经好好食✨
▪️烧鸡泡鱼干🐡
估唔到呢个都系任食!仲唔回本!🤣
唔系劲干身𠮶只 所以唔会好难咬~
▪️牡蛎五岛手延乌冬🍜
个汤底味道同泡饭一样
呢个叫唔叫都得~
▪️串烧🍢
有盐烧五花腩、烧羊架、烧鸡心、烧鸟大腿肉、烧秋葵、烧鸟七里香等
其中必食嘅系烧羊架‼😋烧得超级淋又唔老
肉质鲜嫩,咸香味足够✨
真系好难得食到烧到刚刚好火喉嘅羊架🍖
其他串烧就正常味道😗
不过串烧我哋就等左半个钟都有 唔知其他人系咪😢
▪️白桃乌龙茶🍹
唔甜嘅茶可以解腻🤣
仲有其他自家制冷泡茶款式
真系饱到饮唔晒咁多款!
✍🏻整体:
呢到可以作为特别日子庆祝嘅地方😍
环境干净企理 卖相都十分得体呀!
如果连啤酒都任饮就好啦🤣
记得一定要book位‼️见佢都好full booking🤣