2019-05-17 123 浏览
最近返工太忙冇咩返屋企食,为左安抚妈妈就带左佢黎食omakase 😎松叶蟹·昆布啫喱 前菜已经有妈妈最钟意食嘅蟹,满满嘅蟹肉同膏,佢大赞好鲜甜柚子豆腐·蕃薯·银杏·萤光鱿鱼 特别钟意萤光鱿鱼,好嫩,蘸埋芥末酱食落特别甜大蚬清汤 呢个汤好难忘,一打开清酒嘅香气涌上黎,蚬肉剪碎方便食,但依然鲜到不得了拖罗·池鱼·石鲷 石鲷有独得香气,油脂半半 ,带点好香有少少似鹅肝嘅味。天妇罗 天妇罗虾 呢间餐厅嘅天妇罗非常出色,餐厅指引我地食,虾头蘸咖喱盐、虾身就蘸白盐,直头系新嘅体验,特别香。沙追鱼外脆内软,鱼肉非常棉滑带子带子系呈半熟,肉质细嫩,加上粒粒饱满嘅鱼子,视觉效果一流天妇罗金鲷鱼配虾汤 金鲷鱼连鱼鳞一齐炸,极度脆。自家制虾汤非常清甜😛子持鱿鱼 岩咁系春天系子持鱿鱼嘅季节,好难得有得食,一入口我同妈妈都同时露出好感动嘅表情😂 未食过鱿鱼可以咁嫩滑慢煮猪肩肉 猪肩肉本身就属于嫩嘅部分,油脂比刚好, 配苹果蓉食又可减腻荞麦面 佢个汤本身就好甜,加上天妇罗碎,饱到癫我都清晒😂甜品鹿儿岛安纳芋 原来系生炸,功夫非常多。 蘸百兰地再点糖,非常甜。本身以为佢炸完外皮唔食得,餐厅话原来系可以食😛脆到好似

松叶蟹·昆布啫喱
前菜已经有妈妈最钟意食嘅蟹,满满嘅蟹肉同膏,佢大赞好鲜甜

柚子豆腐·蕃薯·银杏·萤光鱿鱼
特别钟意萤光鱿鱼,好嫩,蘸埋芥末酱食落特别甜

大蚬清汤

拖罗·池鱼·石鲷
石鲷有独得香气,油脂半半 ,带点好香有少少似鹅肝嘅味。

天妇罗
天妇罗虾

沙追鱼
外脆内软,鱼肉非常棉滑
带子
带子系呈半熟,肉质细嫩,加上粒粒饱满嘅鱼子,视觉效果一流

天妇罗金鲷鱼配虾汤
金鲷鱼连鱼鳞一齐炸,极度脆。自家制虾汤非常清甜😛

子持鱿鱼

慢煮猪肩肉
猪肩肉本身就属于嫩嘅部分,油脂比刚好, 配苹果蓉食又可减腻

荞麦面
佢个汤本身就好甜,加上天妇罗碎,饱到癫我都清晒😂

甜品
鹿儿岛安纳芋
原来系生炸,功夫非常多。 蘸百兰地再点糖,非常甜。本身以为佢炸完外皮唔食得,餐厅话原来系可以食😛脆到好似薯片咁

水信玄饼
😂净系睇到个样都心心眼,里面系樱花瓣😳加上冲绳黑糖、黄豆粉,质感好正,口味会甜左少少,不过自己舀少d黑糖都可以控制甜度

食完呢餐之后,妈妈表示好满意,我都可以安心😙