2023-05-30 52 浏览
多数来中环都系食西餐或者日本餐,今次朋友竟然约我嚟食马来西亚菜。好彩朋友预早话要早少少来,因为呢度坐位唔多。餐厅行型格路线,好彩朋友约埋我喺中环站一齐过嚟,如果唔系自己未必会揾到,所以更加增添左神秘感。其实些利街小巷走入来就到。墙上边啲照片都好靓,另外要赞一赞店员都好细心,好友善,依家难得一见!大热天时当然要先叫两倍饮品,我地叫左一支1664 blanc 啤酒同杯冇酒精嘅冻Thai panda lemongrass & ginger tea,两杯都好清爽好正。今次叫左新鲜海龙趸片咖喱喇沙汤面,汤底调配得超好,好多海龙趸片,绝对抵食啊!另外就叫左个火热砂煲香浓肉骨茶,除左打卡一流,味道都好好味,我特别喜欢个蒜香米饼!肉骨茶d肉好软,汤清得来又浓味,正中马来西亚口味!用左猪软骨,肉特别嫩滑。另外仲比咗个蒜酱我地,话如果钟意浓味,加埋落去食就更好食。