2018-11-12 131 浏览
今日放咗工去咗中环揾个朋友,佢就推介食大吉,佢话之前系食放题嘅,但系依家转型做咗居酒屋,咁就一于去试吓啦。我地七点几上到去,人唔算多,环境清静好舒服,最啱同朋友倾计。前菜我地叫咗个油甘鱼沙律,油甘鱼好新鲜,好开胃,值得一试。主菜叫店员推介嘅大虾天妇罗,果然真系冇介绍错,咬落去虾肉炸完都好弹牙,只虾又好大只,真系好好味。然后叫了一份花鱼一夜干,一上枱见到条鱼系好大条,食落鱼唔多骨好多肉,点埋酱汁两者好夹。最后叫一份软壳蟹牛油果卷,味道不错,值得一试,附上由店舖自家制姜片,令整道菜唔会有饱滞感觉。值得一提店员态度好好,会同我地介绍食材同会问我地食物质素如何,真系好有亲切感。最惊喜嘅就系,原来有依家去到11月30日,晚上六时起,全单会六折。即话今次我地叫咗4道菜,埋单时都只系三百几,真系物超所值。

前菜我地叫咗个油甘鱼沙律,油甘鱼好新鲜,好开胃,值得一试。