2024-03-29 72 浏览
上星期经过中环 见到新开左间几靓嘅酒吧就入咗去试一试佢一入去见到装修好靓好似入咗海洋入面咁入到去我哋就叫咗两杯鸡尾酒两样小食鸡尾酒就有Indian Ocean💗非常靓嘅大海蓝,杯有海苔脆片混合左砂糖整既,味道少少咸咸地,少少甜甜地,脆片上有浅蓝色既糖浆升华左𠮶味觉,饮落先品尝到柠檬草味香茅既香味慢慢开始会有菠萝同少少椰奶味,芒果糯米饭味,甜甜地好好饮然后就系MEDITERRANEAN SEA💗杯嘢饮好ig able 用贝壳装住蓝色嘅syrup 慢慢倒入饮品之后,分层好靓饮落感觉好特别,值得一试食物就叫左两款小食Tacos🤍同样以海洋为题 3款tapas,系整得比较的色既小型taco,泡菜八瓜鱼有少少辣辣地,帝王蟹沙律同咪咖喱虎虾,全部都好好味好新鲜,食落又唔会腻啱啱好!Cold Cut Platter🤍有好多款唔同既肉,包括传统既salami同烟肉,海洋主题既有章鱼,仲有剑鱼真系第一次试,咸咸香香好惹味,超推介!另外仲有pickles 不太酸,个人比较喜欢,最后仲有炸到好香脆薄薄地既 sour dough 面包片黎配返啲肉类最后仲有live band 真系好好听,主打抒情英文歌超有fe
上星期经过中环 见到新开左间几靓嘅酒吧
鸡尾酒就有
Indian Ocean💗

然后就系MEDITERRANEAN SEA💗
杯嘢饮好ig able 用贝壳装住蓝色嘅syrup
慢慢倒入饮品之后,分层好靓
饮落感觉好特别,值得一试

食物就叫左两款小食

Tacos🤍

Cold Cut Platter🤍

最后仲有live band 真系好好听,主打抒情英文歌超有feel 超正!