《 中环楼梯后隐藏cafe感受时光逆流 》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧通常嚟到兰桂坊都系饮酒,但系你又谂唔谂到呢度隐藏咗一间慢活嘅咖啡店。门口嘅「见字饮水」已经吸引左我嘅注意力,提醒我喺繁忙嘅时候都要休息一下,饮返啖水帮自己充下电。餐厅两层高,楼底足足有最少5米,坐系第工层望番出面都别有一番风味。餐厅主要提供日式定食,套餐会有渍物、乌冬、水波蛋、汤物。香煎三文鱼定食一整块三文鱼两边煎香,再放上一片片木鱼片,热气令到木鱼片两边摇摆,充满动感。三文鱼肉肉质嫩滑。另外乌冬有两种食法,方法一连同关东煮汤底一齐食,另一种方法就同芝麻酱伴埋一齐食,两种方法都各有特色。酒酿鸡卷定食店员介绍依款系独家菜式,食嘅时候可以切开一片片,内层嘅鸡肉非常嫩滑又多汁,充满浓烈嘅酒香味。饮品一场嚟到一定要试埋佢地嘅朱古力,睇到佢哋嘅饮品名都已经好解压。敞开心扉的万灵药依款朱古力用左攻瑰加上肉荳蔻。朱古力味同微微嘅攻瑰花香都几夹。回到现在的魔法 (秘香人参/肉佳人丁香/海盐)依款同样都系朱古力,用左秘香人参、肉佳、丁香、海盐,咸味比较突出少少。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大
《 中环楼梯后隐藏cafe感受时光逆流 》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

餐厅主要提供日式定食,套餐会有渍物、乌冬、水波蛋、汤物。

香煎三文鱼定食

酒酿鸡卷定食

饮品

敞开心扉的万灵药

回到现在的魔法 (秘香人参/肉佳人丁香/海盐)

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘
多谢大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

时光逆流 (中环)
中环云咸街41号文静大厦地下低层