餐厅: FUMI
资讯:

FUMI DELUXE TASTING MENU尝味盛宴 $1180/ guest 先付水云酢带微酸嘅水云醋配搭白色嘅山芋,口感好爽口。慢煮鸭胸、菊菜浸汁、炙烧银鳕鱼寿司、田乐六方芋绿色球形嘅小碗入面装住菊菜,味道相当滑。鸭胸够晒软腍。而我最钟意就系银鳕鱼,有一种炙烧嘅烟熏味。最后嘅炸山芋够哂香脆绵密。刺身总共有四款。首先就系油脂极丰富嘅大拖罗,然后就到咗配搭酸汁嘅新鲷,第三就系爽脆嘅白象拔蚌,同埋最后鱼味最浓嘅初鲣鱼。海胆及三文鱼籽豆乳茶碗蒸相比传统嘅茶碗蒸,佢哋好特别加咗豆乳,所以口感会厚实好多又有豆香,而海胆就会带出鲜甜味。龙虾具足煮橙红色嘅新鲜龙虾,肉质雪白又弹牙。鳢鱼天妇罗鳢鱼就第一次食,口感酥脆鱼肉又细腻。网烧A4宫崎牛丼配温泉蛋粉嫩嘅A4和牛,入口即溶又充满油香。蜜瓜最后试埋日本出产嘅香甜蜜瓜。FUMI (中环)中环兰桂坊德己立街30-32号加州大厦6楼
FUMI DELUXE TASTING MENU
尝味盛宴 $1180/ guest

先付

水云酢
带微酸嘅水云醋配搭白色嘅山芋,口感好爽口。

慢煮鸭胸、菊菜浸汁、炙烧银鳕鱼寿司、田乐六方芋

刺身

海胆及三文鱼籽豆乳茶碗蒸

龙虾具足煮
橙红色嘅新鲜龙虾,肉质雪白又弹牙。

鳢鱼天妇罗
鳢鱼就第一次食,口感酥脆鱼肉又细腻。

网烧A4宫崎牛丼配温泉蛋
粉嫩嘅A4和牛,入口即溶又充满油香。

蜜瓜
最后试埋日本出产嘅香甜蜜瓜。

FUMI (中环)
中环兰桂坊德己立街30-32号加州大厦6楼