2022-08-06
成日去机利文新街揾食,见到有一间café几吸引,就揾日Lunch前往一试。餐厅有两层,环境行简约风,好适合同朋友系度饮杯咖啡,食d甜品,同埋全部烘培甜点都系自家制作,好有心意🥰✨西西里柠檬奶油三文鱼意粉 🍝($65)我地都叫左呢款意粉,跟住叫左个cake一起share。意粉分量唔多,男仔可能会唔够饱。三文鱼切到好细块,口感嫩滑,柠檬奶油清新可口, cream都唔会好腻,意粉软硬适中,整体都唔错既😝✨Hot White☕️ (跟餐)拉花几靓,咖啡苦涩味多过牛奶味,所以咖啡口感更为浓郁,口感都细滑☺️✨焙香乌龙茶荔枝卷蛋🍰(原价 $68,lunch set cake - $20= $48)呢个cake有惊喜,推荐!选用台湾直送焙香乌龙茶粉制作,茶味浓郁而不苦涩,加上荔枝香味同甜味,完美配合下,甜度适中而带甘香。卷蛋口感软糯,配合口感绵绵的幼滑忌廉,超好味😍😍
✨西西里柠檬奶油三文鱼意粉 🍝($65)
✨Hot White☕️ (跟餐)