2024-06-21 53 浏览
-爸爸今年生日想打破以往嘅传统 唔买连锁集团嘅生日蛋糕🎂之前已经有留意过呢间小店嘅蛋糕🤣咁岩今年既主题系*泰* 😍椰香芒果麻糬蛋糕💰$238虽然有好多蛋糕做选择 但系我哋第一眼就睇中咗呢一个🤩除咗个样好打卡able (有晒金箔片)之外 望到佢顶顶啲芒果🥭粒就知一定好甜🤣🤣第一口食落 好正呀~可以同时品尝到椰香、芒果同麻糬三种唔同嘅味道😚 而且三者又系完美融合 无一样影响或盖住其他味道👏🏼麻糬部分软绵绵 咬下去滑滑爽口 入口即溶😏到咗芒果一层 真系好甜 冇睇错🤪 加左啲cream 唔甜既 食落反而好清新 唔腻😋我见佢其他细细件蛋糕都完全系泰式cake样😍又有榴梿 椰子 同埋 芒果❤️下次可以买细细件试下🤗Asok Thai Cake 📍中环皇后大道中93号中环街市1楼121号舖#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐厅 #生日饭 #聚会之选 #美食餐厅推荐 #美食推荐 #份量班 #性价比餐厅#香港探店 #中环街市 #中环蛋糕店 #泰式甜品
爸爸今年生日想打破以往嘅传统 唔买连锁集团嘅生日蛋糕🎂
之前已经有留意过呢间小店嘅蛋糕🤣