2024-09-21 58 浏览
俾我发现到中环摆花街开咗一间隐世又好坐嘅sake bar。 好舒服,好宁静,可以同朋友慢慢坐,慢慢饮!老板系一个清酒爱好者, 佢好熟悉所有清酒嘅历史,制作过程!店内清酒满满,好精致干净,要乜有乜。Happy hour 嘅tasting sake set 只系$99,仲系”九平治黑田庄”系列,有三杯,超吸引!果味香浓,微甘口,带点淡雅米香,清爽怡人!至于 house sake , happy hour 都只系$68, 有三款酒,分别系甘,并,辛!我哋拣咗甘同辛甘-爱山, 荔枝香味,好清甜辛-龙水泉, dry身少少,微甜除咗清酒,亦有一啲简单嘅日式串烧,小食等,用嚟送酒,真系一流!鸡串烧保留到鸡肉嘅肉汁鲜味,至于酒豚干就送酒一流!我哋仲叫咗蟹肉饼同三文治,各有特色,三文治脆口又够哂热。至于蟹肉饼就好creamy。总抱嚟讲,sake hub 系一个繁忙都市中一间宁静嘅清酒屋,真系值得一去!

果味香浓,微甘口,带点淡雅米香,清爽怡人!

我哋拣咗甘同辛
甘-爱山, 荔枝香味,好清甜
辛-龙水泉, dry身少少,微甜

2024-09-20
庆祝纪念