2023-09-27 748 浏览
Bookmark左chaiwala好耐(•͈⌔•͈⑅)今次终于去到Chaiwala庆祝朋友生日~好推荐大家去庆祝生日><除咗有员工唱生日歌之外,佢地仲会比你戴印度王子帽或者女仔头巾影相之后仲有即影即有+生日卡同$100 cash coupon现金劵,再再再有free celebration dessert!入面分开左三个区域,分别系The Chai Bar、Kitchen同Dining Hall。每一个区域都好神秘,布置得好靓好多deco完全冇谂过入面有咁大 (•͈⌔•͈⑅)整体嚟讲,觉得都有惊喜!特别系Pani Puri 同埋Truffle naan!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)至于cocktail就普普通通喇~如果谂唔到食咩都可以试下佢地嘅tasting menuPani Puri with Jal-Jeera $90 ·˖✶siginiture dish!个人觉得系必试嘅印度小食系空心嘅炸米饼入面有薯仔蓉同鹰嘴豆另外会倒入由多种香料调配而成嘅Jal-Jeera味道微辣同酸酸地,好特别!( ˚ཫ˚ )Old Delhi Butter Chicken $150·˖✶通常去印度餐厅都会叫Bu
Bookmark左chaiwala好耐(•͈⌔•͈⑅)
今次终于去到Chaiwala庆祝朋友生日~
好推荐大家去庆祝生日><

完全冇谂过入面有咁大 (•͈⌔•͈⑅)
整体嚟讲,觉得都有惊喜!
至于cocktail就普普通通喇~
如果谂唔到食咩都可以试下佢地嘅tasting menu

siginiture dish!
个人觉得系必试嘅印度小食
系空心嘅炸米饼入面有薯仔蓉同鹰嘴豆
另外会倒入由多种香料调配而成嘅Jal-Jeera
味道微辣同酸酸地,好特别!( ˚ཫ˚ )

通常去印度餐厅都会叫Butter Chicken,
呢度嘅鸡肉唔算好嫩滑~tomato fenugreek sauce劲creamy浓郁
同naan一齐食就最岩 •̀ᴗ•́

Bombay Fried Chicken $100·˖✶
spice mix & curry leaf, pickled tomato mayonnaise
原本以为呢款唔会太特别,但原来都有惊喜!
鸡肉充满香料味,都juicy
而且两个人分仲分到每人3件(劲饱)
配埋腌番茄蛋黄酱好好食!

Lots of Truffle Naan $140·˖✶
呢度有好多款naan拣,但一定要试佢哋嘅Truffle Naan!一上枱已经超级香Truffle味,面头仲要有爆多片黑松露( ˚ཫ˚ )
入口松软仲有芝士味,难怪佢比起其他款贵一截

Bollywood Style $100·˖✶
朋友生日当然要甜品surprise laaaa
呢个其实系奶冻黎
因为系cardamom panna cotta所以都有姜味
配有mango dressing, crumble脆脆 爆珠同埋用食用花去decorate
食完重味嘅野食之后食返呢个甜品就平衡返啦~(*´∀`*)

Celebration Dessert $0·˖✶
Raspberry cake

Cocktail
Pressed For Thyme $95·˖✶
Gin Mare, herbal liqueur salted pineapple, lemon, thyme, fizz
个人钟意呢杯refreshing啲,第一啖会系微甜和微酸果味~Thyme notes会有啲earthy.
fizz令到佢更清爽又有气泡感
通常拣cocktail我都钟意fizz类(๑´ڡ`๑)

Manuel’s Paloma $95·˖✶
Alipus San Baltazar mezcal, suze, rhubarb, grapefruit, lime, fizz
呢杯tequila做base,加上各种比较酸嘅生果:柑橘、葡萄柚同青柠
如果大家enjoy citrus-forward嘅cocktail,呢杯都会适合你的!

Total $847 (10% service charge)
  • Lots  of  truffle  naan