餐厅: 小雨天 (永吉街)
资讯:

2018-12-01 1063 浏览
是日经过中环工作,本来想去筷子记食碗车仔面,但未行到上去,拍档已经转軚话食茶记,再行过去,就话想入舖坐,咁唯有系入去啦~入到去,讲真,喺中环食个$30下午茶包饮品,又有得坐低食,系几难揾嘅......拍档劲肚饿,叫左饭同饺子,相反我得咖哩面。个面底唔难食,软硬刚好,但牛肉... 只系见到厨房好刀功,片片俱薄!而且仲有啲只系得筋的部分,真系一分价钱一分货!饺子我试左只,皮厚馅多,但整体不值再试,而牛腩味道还好,只是切小粒口感不好。全餐有惊喜的是杯热柠茶,茶底香淳不涩,柠檬不苦,实属平价餐厅难得之作,水吧值得一赞!

• 热柠檬茶