2024-01-26 46 浏览
呢排老公比较忙,出街食饭要快靓正,快捷得来又唔可以取舍质素,入咗一间中环怡和大厦base hall ,呢个大型food hall 环境好好,装修好靓,座位舒适。去咗呢间食泰国嘢嘅,点咗两个饭同啲小食一齐share食。Thai Basil Minced Pork With Rice $85简单既日常泰式碟头饭,肉碎湿润,少少辣,好惹味,戳穿流心蛋黄,蛋黄汁捞饭一齐食,唔错。Thai Hainanese chicken Rice $88好耐冇食海南鸡饭了,有点小期待。鸡皮爽,鸡肉已去骨,啖啖肉,鸡油饭油润,充满椰香。Stir fried morning glory $72个炒通菜都几有镬气,用了泰式黄豆辣酱加上类似啲虾酱,仲有d红辣椒,好鲜味香辣。通菜系幼身𠮶种,好爽嫩。因为太好佐饭,我哋仲加咗碗白饭。Fried shrimp cake $78新鲜炸起,金黄香脆,入口弹牙,有虾味,好味嘅小食。BBQ skewer combo( 3 pieces) $58串烧有齐猪牛鸡三款,烧得香口,又唔会干巴巴。总括而言,虽然呢度系food hall 嘅小店,但食物质素一啲都唔差,无论环境同埋食物都好有质

Stir fried morning glory $72

Fried shrimp cake $78
新鲜炸起,金黄香脆,入口弹牙,有虾味,好味嘅小食。

串烧有齐猪牛鸡三款,烧得香口,又唔会干巴巴。

总括而言,虽然呢度系food hall 嘅小店,但食物质素一啲都唔差,无论环境同埋食物都好有质素。