2024-08-24
Plaisance by Mauro Colagreco系位于中环嘅一间法国餐厅,无论系装修定系菜式都备受好评😎餐厅有几种唔同menu可以选择,今次我就食嘅系Degustation Menu👉🏻Eggplant 由茄子、XO酱、烟熏茄子鱼子酱混合而成嘅菜式,食到烟熏同辛辣嘅味道,而口感有似奶油般嫩滑👉🏻Potato with Fish Maw & 10g Caviar薯仔加花胶以及鱼子酱,味道微酸,口感有花胶嘅软绵同薯仔嘅滑溜,非常有趣👉🏻Brittany Spring Chicken & Coconut鸡同椰子配合得天衣无缝,加上椰水鸡肉汁同奶油椰子,口感圆润,鸡肉质地嫩滑,别树一帜Bergamot ( 甜品 ) 佛手柑搭配苦艾、开心果杏仁酱、金盏花同红糖,质地柔软而带有脆感,口感独特,层次丰富。喺中环出没嘅朋友,一定要试下👋🏻👋🏻
Bergamot ( 甜品 ) 佛手柑搭配苦艾、开心果杏仁酱、金盏花同红糖,质地柔软而带有脆感,口感独特,层次丰富。 喺中环出没嘅朋友,一定要试下👋🏻👋🏻