📍中环人气手工bagel -- MONO Lab🥯☕️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_中环#pigfoodiexhk_cafe========================Monolab系近期嘅人气cafe,舖头有室内同室外嘅坐位,夜晚仲会化身为shisha cafe㗎,感觉几chill🤩不过呢间已经系小编两个月之前去㗎啦,bagel嘅口味有转动都唔定🤣------------------------------⭐️Tiramisu Bagel ($48)小编其实系冲住呢个bagel去嘅,所以谂都无谂就order咗🤤卖相几吸引,包体用上法国嘅valrhona朱古力制作,面头再淋咗兰姆酒芝士同可可粉,闻落好香🤩内馅系用卷嘅方式制作,卷入好多黑朱古力酱,味道香浓亦唔会太甜👍惟整体嘅味道唔系好似tiramisu ,似一个特浓朱古力bagel多啲呢🤭------------------------------⭐️Cheesy Bagzel ($48)包体融合pretzel嘅concept制作,食落几扎实烟韧,好有咬口~内馅则用

📍中环人气手工bagel -- MONO Lab🥯☕️

#pigfoodiexhk_中环
#pigfoodiexhk_cafe
========================
⭐️Tiramisu Bagel ($48)
⭐️Cheesy Bagzel ($48)
包体融合pretzel嘅concept制作,食落几扎实烟韧,好有咬口~内馅则用咗三种芝士制作,惟芝士嘅咸香唔算突出🙈
⭐️Matcha Latte ($55)
饮落奶香较浓,抹茶味唔太突出,个人觉得甜咗啲~
整体嚟讲bagel嘅口味颇有创意~口感都比一般嘅cafe出色💁🏻‍♀️都可以一试喔💁🏻‍♀️
卖相:7.2/10
味道:7/10