又到星期一 又系时候谂下今个星期lunch食啲咩 返工想食得健康啲 poke bowl都系一个好选择✨听同事讲Monster Poke味道唔错 一于试下佢!• Create Your Own Monster Poke $108 😈 3.7/5配料拣咗三文鱼、帆立贝、牛油果、蟹籽、温泉蛋 刺身够新鲜 帆立贝有四大片 主食有得拣白饭、沙律菜、藜麦 个日想食light啲 所以我就拣咗沙律菜同藜麦🌱 个口感食落其实同蟹籽有啲似 几正😆 另外仲加咗饭素、紫菜、芝麻 令成个poke香好多~ 中意佢酱汁系分开装 自己想加多定少都得 试咗佢地嘅辣味蛋黄酱 辣辣地几开胃 平时见得多芥末蛋黄酱 比较少见辣味 中意食辣可以试下~ overall食材新鲜足料 有时想食得健康啲 食poke都不外乎系一个好选择✨