2023-08-13
🇭🇰✨中环健康慢活Cafe☕️招牌Smoothie Bowl🌈星期六约咗bestie食lunch ,因为佢最近减紧肥,都食得几健康,所以今次专登揾一间标榜健康饮食嘅Cafe,menu上列明kcal、蛋白质、碳水化合物、脂肪,啱晒佢!😆而且仲非常打卡able🌈Cafe有个隐世后花园,好有欧洲田园feel,好chill🪴坐喺度2个女仔倾一个下昼,真系会倾到唔舍得走🥹① 红肉火龙果乳酪碗 $78🔹426 kcal / 11.5g F / 85.2g C / 10g F🔹cafe有4款唔同颜色嘅乳酪碗,颜色都系嚟自食材嘅天然颜色,唔需要担心😌颜色丰富,食欲up up up🌈🔹铺满咗好多种类嘅新鲜生果,例如提子🍇、士多啤梨🍓、香蕉🍌等,靠生果嘅天然甜味去调味😋仲加入咗脆口嘅紫薯干,口感更加多元~② 三色藜麦红菜头鲜果沙律 $78🔹 353 kcal / 10g F / 5g C / 15g F③ 慢煮鸡胸肉拌姜黄椰菜花配柚子酱 $80🔹鸡胸都几容易煮得干柴柴唔好食,不过呢个唔会,用咗慢煮嘅方式,保持鸡肉嘅嫩度~④ 原个椰青咖啡 $68🔹期间限定!之前喺泰国Cafe饮过一个椰青咖啡,不过唔好饮,觉得
✨中环健康慢活Cafe☕️招牌Smoothie Bowl🌈
① 红肉火龙果乳酪碗 $78
② 三色藜麦红菜头鲜果沙律 $78
③ 慢煮鸡胸肉拌姜黄椰菜花配柚子酱 $80
④ 原个椰青咖啡 $68
🔹期间限定!之前喺泰国Cafe饮过一个椰青咖啡,不过唔好饮,觉得椰青同咖啡好唔夹,今次再度挑战,系成功嘅!👏🏻椰青同咖啡嘅比例啱啱好!
⑤ Iced Americano $44
📍 EverShine (中环)
中环卑利街13号地舖