2024-04-24
这间法国餐一直都有留意,但见佢一直都系大埔一间,住在港岛区的我一直期待住, 终于畀我等到了,在中环兰桂坊开咗了。 即时book位同老公同个囡囡去食下先😍Book咗星期一夜晚,想静静地同老公同个女食餐好嘅。我哋叫咗一个set dinner再加咗啲小食。一嚟到侍应 到招呼好好, 又会介绍菜式。 外国人经理都有啲靓仔😂好啦讲返食物先,一嚟到有啲法包跟牛油, 我个女差唔多食晒。之后有个鹅肝蛋挞, 热辣辣,鹅肝味十足,非常好味之后有个泡沫龙虾汤,龙虾味好香,又有龙虾肉食👍到主菜咗个m9和牛, 完全超水准, 油脂丰富,和牛好香。 配菜都ok.我老公就叫咗个黑松露带子薏米饭, 好特别,人哋都系用意大利饭,佢用薏米整, 好有咬口,黑松露味好香最后又嗌咗两个甜品一个chocolate mousse cake一个yogurt两个都非常好味我个女一个人食晒两个甜品😂😂叫咗一杯cocktail chocolate Martini, 非常之靓, 朱古力味好重饮落完全唔觉得有酒😍之后叫咗杯mocktail畀个囡囡饮叫pink lady, 有个波波好得意甜甜哋。总结成餐晚饭都好开心,近近哋。 又多个地方可以食晚餐了
Book咗星期一夜晚,想静静地同老公同个女食餐好嘅。
我哋叫咗一个set dinner再加咗啲小食。
好啦讲返食物先,一嚟到有啲法包跟牛油, 我个女差唔多食晒。
之后有个鹅肝蛋挞, 热辣辣,鹅肝味十足,非常好味
之后有个泡沫龙虾汤,龙虾味好香,又有龙虾肉食👍
总结成餐晚饭都好开心,近近哋。 又多个地方可以食晚餐了。
另外不得不提𠮶度有一个超靓嘅白色透明三角琴, 钟意弹琴嘅我,食食下手痕走去弹咗几首歌😂