2020-06-18
今天同小朋友返学校报完名,就路过呢间喺云咸街嘅茶室,见佢装修淡雅清幽,睇落觉得好舒服😌而且有午市套餐,我地就选择呢度😍呢度每日只有大约5款套餐供应,明显就系店家注重品质👍⭐️茶渍饭套餐~包括茶渍饭、是日配菜两款、是日甜品、是日手冲茶❤️ ⭐️三文鱼定食欣赏呢度嘅无骨三文鱼,烧得啱啱好,皮脆肉嫩,系小朋友嘅营养午餐👍我地仲额外点一个抹茶红豆铜锣烧and两款和果子泡茶比较需要心思,明显等候时间会比较长,所以需要耐心等候食物同茶饮送到后,令我觉得等待系好值得,茶渍饭茶味好浓,配合煮到啱啱好嘅饭粒令人一试难忘主菜出色之余,甜品也是令人喜出望外⭐️桂花啫喱,不会太甜,味道适中,桂花味好突出,十分清新⭐️抹茶铜锣烧更是令人食完想再食,抹茶忌廉幼滑无比,粒粒红豆饱满香甜😍 ⭐️和果子里面,一款中间系白豆蓉、一款系红豆,除咗个样靓之外,味道亦都系非常出色,必试!我地今次order左,冷泡四季春,四季春茶,怡人清香,非常解腻 同抹茶红豆铜锣烧好夹👍喺繁忙嘅工作底下,嚟呢度可以舒缓一下😌❤️回头率99.99%❤️
呢度每日只有大约5款套餐供应,明显就系店家注重品质👍
⭐️茶渍饭套餐
我地仲额外点一个抹茶红豆铜锣烧and两款和果子
泡茶比较需要心思,明显等候时间会比较长,所以需要耐心等候
主菜出色之余,甜品也是令人喜出望外
⭐️桂花啫喱,不会太甜,味道适中,桂花味好突出,十分清新
喺繁忙嘅工作底下,嚟呢度可以舒缓一下😌
❤️回头率99.99%❤️